Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Kortingen en acties

Waar en waarop krijgen leden kortingen?

Voor de hoogte van de kortingen en de voorwaarden waaronder je die krijgt, ga naar het ledengedeelte (toegang uitsluitend voor leden, met gebruikersnaam en wachtwoord). Leden krijgen het hele jaar door korting bij een aantal groothandels voor auto/garagebenodigdheden bij aankoop van onder andere

  • onderdelen
  • onderhoudsmiddelen
  • gereedschappen
  • werktuigen
  • uitlaten
  • banden
  • accu's
  • filters
  • ruitenwissers
  • vloermattenen

Er is korting op Toyota onderdelen bij geselecteerde dealers en ook bij een aantal gerenommeerde 4x4 garages krijgen clubleden korting, op zowel onderdelen als (bij sommigen) op arbeidsloon. Verder krijgen leden vaak korting bij andere leden die een onderneming hebben. Zo kun je bij ons goedkoper uit zijn bij de notaris, de boomchirurg of het tuincentrum.

De clubaanbiedingen - hoe werkt dat?

De club is een inkoopcoöperatie , zoals een boerencoöperatie die voor haar leden veevoer inkoopt. 
De vereniging is een rechtspersoon. Het bestuur kan namens de leden overeenkomsten aangaan. Het bestuur probeert geregeld bij allerlei leveranciers de hoogst mogelijke kortingen te bedingen.

Er zijn een drie soorten aanbiedingen:

A: continue korting
B: acties
C: specials

De continue korting wordt bedongen bij 'doordeweekse' leveranciers van goederen en diensten, zoals garagegroothandels, bandengroothandels, handelaren in onderdelen en uitrusting en bij een aantal geselecteerde Toyota dealers. Je gaat naar zo'n bedrijf, vraagt aan de balie de spullen die je nodig hebt en je vertelt erbij dat je van de Land Cruiser Club bent. Je toont je lidmaatschapskaart, je krijgt de afgesproken korting, je betaalt - en je huppelt blij met je nieuwe spulletjes terug naar je Cruiser.

De acties worden aangekondigd op de website. Ze gelden voor een beperkte termijn en je moet er snel bij zijn want: op = op. De looptijd van een actie is beperkt. De acties kunnen voor alles gelden: banden, accu's, vloermatten, daktenten, gereedschappen, noem maar op. Acties worden zo vroeg mogelijk van te voren aangekondigd om te voorkomen, dat iemand nèt een set banden heeft gekocht via de reguliere korting - om er achter te komen dat als hij twee weken gewacht had, ze in de actie veel goedkoper waren geweest (in zo'n geval heb je trouwens pech gehad: actie = actie).

De specials zijn bliksemacties. Voorbeeld: er is een plotselinge tip van een lid, van een handelaar of van een leverancier. Als wij als club nu een partij lieren/banden/steeksleutels/noem maar op afnemen, dan wordt de prijs... Dit soort acties doen wij natuurlijk alleen met leveranciers die wij kennen en met artikelen waarvan wij weten dat het goed zit. Wij gaan niet op iedere tip in en dit soort zaken komt -gelukkig!- ook niet iedere dag voor. Zo, nu is het 'alle hens aan dek' de hele club wordt afgebeld, om de leden te vragen of zij een garagekraan/pijpensnijder/compressor willen hebben. Meestal geldt dan: aanstaande zaterdagmorgen afhalen (zo'n adres is natuurlijk altijd achter in Oost Groningen of Zeeuws Vlaanderen...) en vooral: cash mee!

Privacystatement - © 2024 LandcruiserClub Nederland