Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Doelstellingen

Hét doel van de Land Cruiser Club: Zoveel mogelijk Land Cruisers en zoveel mogelijk cruizies!

Het beleven en vieren van het Land Cruiser gevoel, een van de prettigste gevoelens die er bestaan.
De Land Cruiser Club gaat ervan uit dat de Toyota Land Cruiser een van de meest bijzondere fenomenen van de afgelopen vijftig jaar is. Er zijn maar heel weinig kwalitatief zo hoogwaardige voertuigen te bedenken, die zo lang en in zulke grote aantallen geproduceerd zijn -en worden- als de Land Cruiser.
De Land Cruiser Club wil een trefpunt zijn voor iedereen die enthousiast is over Land Cruisers.

De Club streeft er naar, om zoveel mogelijk Land Cruisers op de weg (en daarbuiten) te brengen en te houden. De Land Cruiser Club wil ook zoveel mogelijk Land Cruiser eigenaren zo vaak als mogelijk bij elkaar brengen.
De club bevordert de aanschaf van nieuwe Land Cruisers (en nee: de club heeft geen aandelen in Toyota...) en de instandhouding van oudere types Land Cruisers. Met name de oudere types moeten zoveel mogelijk voor Nederland in een zo goed als mogelijke staat behouden blijven en zij moeten zo min mogelijk naar verre buitenlanden verkocht worden.

De Land Cruiser Club doet dat onder meer door een website te onderhouden die het dagelijks trefpunt is voor iedereen die Land Cruisers een warm hart toedraagt. Op deze website is een veelheid aan informatie over en rondom Land Cruisers te vinden.
Verder organiseert de club veel activiteiten voor Land Cruiser eigenaren. De club maakt zich verder sterk voor het verkrijgen van kortingen op vele goederen en diensten voor haar leden.

De Land Cruiser Club wordt bestuurd door vrijwilligers die een vrijwilligersvergoeding krijgen voor hun inspanningen. Die vrijwilligers proberen op een kwalitatief hoogwaardige wijze de organisatie draaiende te houden.

De Land Cruiser Club is een vereniging zonder winstoogmerk, ingeschreven in het Verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar.

Eind 2021 telde de Land Cruiser Club bijna 650 leden en de vereniging groeit gestaag.

Wat doet de club zoal?

De Land Cruiser Club organiseert per jaar circa twintig tot dertig evenementen. Denk hierbij aan cursussen, toerritten, weekenden en reizen.
Zo heeft de Land Cruiser Club in de afgelopen jaren reizen over de hele wereld georganiseerd. 

Reizen in Europa:
- Engeland
- Griekenland
- Polen
- Portugal
- Spanje

Reizen wereldwijd:
- Armenië
- Georgië
- Japan
- Kazakhstan
- Kirgizië
- Libië
- Marokko
- Oezbekistan
- Oman
- Tadzjikistan
- Zuid-Amerika

  Er werd een drietal 'Sahara Schools' gedraaid. Er werden meerdere terreinrijweekeinden in België, Frankrijk, Engeland en Duitsland georganiseerd, evenals streekritten in Nederland.

  Er worden reisverslagen gedaan en 'geluiddempdagen' georganiseerd. Er worden gezamenlijke inkoopacties georganiseerd en kortingen verkregen bij leveranciers van onderdelen, uitrusting en gereedschappen.

  Er worden vragen beantwoord op het forum (2.000 onderwerpen met bijna 10.000 berichten). Verder worden er vele cursussen gegeven op het gebied van

  - terreinrijden
  - navigatie
  - lassen
  - restauratie
  - revisie
  - sleutelen
  - berging
  - rijtechnieken
  - eerste hulp
  ... en meer

  Privacystatement - © 2024 LandcruiserClub Nederland