Close

Forgot your Username?

You can user our username reminding facility.

Get Started
Close

Forgot your Password?

Enter your email address and we'll help you reset your password.

Get Started
006.jpg

Ik ben mijn loginnaam en/of mijn wachtwoord vergeten, wat nu?


Klik op 'wachtwoord vergeten? ' of 'gebruikersnaam vergeten? ' onder het loginscherm en volg de aanwijzingen op (uiteraard moet wel je e-mail-adres in de database staan!).

Waarom zou ik lid moeten worden van zo'n club? Wat krijg ik allemaal voor mijn contributie?

  • Toegang tot evenementen (terreinrijden, proeftrajecten, puzzelritten, lezingen) N.B.: soms moet per evenement een klein bedrag extra aan bijdrage eten / toegang / terreinhuur worden betaald. 
  • Cursussen en opleidingen (lassen, navigatie, sleutelen/onderhoud, terreinrijden, anti-slip, EHBO, enz.);
  • Korting op onderdelen, gereedschappen, werktuigen, accu's, banden, expeditieuitrusting bij groothandels die professionele spullen verkopen; bij de eerste stevige aankoop heb je je contributie alweer terug verdiend.
  • De mogelijkheid om reizen te maken die je alleen moeilijk of niet kunt (of: durft) te maken;
  • Technische ondersteuning in vele opzichten;
  • De mogelijkheid om interessante, nieuwe mensen te leren kennen in de leukste en actiefste autoclub van Nederland en om daar gezamenlijk dingen mee te doen.

Ik gebruik de wagen alleen maar voor de zaak en niet in het weekeinde - wat moet ik bij zo'n club?


Het deel van onze leden is ondernemer en gebruikt de Landcruiser zakelijk. De inkoopkortingen en daarmee de kostenbesparingen die het clublidmaatschap kan opleveren, zijn zonder meer aantrekkelijk voor ondernemers als agrariërs, bergingsbedrijven, tuinbedrijven, loon- en aannemingsbedrijven, jachtbouwers, marktbedrijven, paardenstallen en organisaties als reddingbrigades, waterschappen, politiekorpsen en nog heel veel meer soorten bedrijven en organisaties - ook als ze nooit deelnemen aan bijeenkomsten en evenementen (je mist iets!)

Ik heb een oude Landcruiser - kan ik dan lid worden?


Oudere types Landcruisers zijn bij ons zeer welkom, omdat het een van de doelen van de Landcruiser Club is om ze zo lang mogelijk op de weg en in Nederland te houden. In clubverband kan allerlei technische informatie worden uitgewisseld, kunnen reparaties gezamenlijk uitgevoerd en roestproblemen te lijf gegaan worden. Je vindt er gelijkgestemde geesten, die net als jij op zoek zijn naar betaalbare onderdelen en avonturen met hun auto. De kennis van jouw auto is in deze club te vinden. Vind niet alleen het wiel (weer) uit - bij de Landcruiser Club blijft je auto rijden!

Ik heb een nieuwe Landcruiser - kan ik dan lid worden?


Ook nieuwe types Landcruiser zijn bij de club welkom. Er zijn ettelijke tientallen J12's, J 15's, J 20's  en FJ Cruisers in de club. Ook voor eigenaren van nieuwe auto's biedt de club veel voordelen, ook als de garantieperiode nog lang niet voorbij is. In deze club huist meer technische kennis dan bij menig Toyota dealer op het gebied van je auto en de club kan gunstig onderdelen en uitrusting bieden. Ook gloednieuwe auto's doen bij deze club vaak gewoon mee aan terreinrijevenementen of woestijnreizen. Jouw auto kan heel veel meer dan jijzelf denkt en: wij zorgen er bij deze club voor dat je (nog) geen écht gekke dingen doet. Bij ons kun je gewoon weer maandagmorgen met je auto naar je werk (alleen: het wassen moet je zélf doen...)

Ik heb nog nooit in het terrein gereden - kan ik dan lid worden?


Natuurlijk kun je lid worden –graag zelfs! Bij ons blijven de auto’s heel en jijzelf ook. Het schrikbeeld van de wat minder ervaren terreinrijder/-rijdster: vastzitten in een modderpoel, omringd door mannen met grote kaplaarzen die lollig bedoelde opmerkingen roepen. Die tijden zijn wat de Landcruiser Club betreft voorbij. Terreinrijden is te leren bij deze club (heel veel andere dingen trouwens ook). Ervaren rijders coachen minder ervaren rijders. Vastzitten is een normaal en onlosmakelijk onderdeel van terreinrijden - er is niets bijzonders aan en het gebeurt iedereen. Het gaat om de kunst van het zo professioneel als mogelijk verder komen. De enige mannen met kaplaarzen die bij ons te zien zijn, komen je gewoon even helpen.

Hoe zien de regels over lidmaatschap en contributie eruit?


De regels voor het lidmaatschap en de contributie zijn als volgt:
Als je je aanmeldt als lid, dan ben je lid tot wederopzegging. Je bent lid per kalenderjaar, dus van 1 januari tot en met 31 december van een jaar. De contributie bedraagt EUR 65,- per jaar. Maar als je in de loop van het jaar inschrijft dan neemt het contributiebedrag af naarmate het jaar verder verstreken is. En in oktober t/m december betaal je ook meteen de contributie voor het komende jaar. Na ontvangst van je betaling krijg je je lidmaatschapskaart thuis gestuurd en ontvang je per e-mail:
- je lidmaatschapsnummer
- je gebruikersnaam en je wachtwoord voor de website

De contributie wordt na de eerste betaling vervolgens jaarlijks automatisch bij je afgeschreven.
Door middel van invulling en ondertekenen van het inschrijfformulier heb je ons gemachtigd jaarlijks de contributie van je rekening af te schrijven.
Deze machtiging kan jaarlijks voor 1 december worden opgezegd. Ook heb je het recht om de afschrijving terug te laten boeken, als je het niet eens bent met de afschrijving.

Gaat zo'n club nou alleen maar over terreinrijden?


Nee. In Nederland heerst het hardnekkige misverstand dat clubs met terreinauto's er alleen maar zijn voor ploeteren door de blubber. Deze club gaat over dingen samen doen: over gezamenlijke inkoop, uitwisseling van technische informatie, verzekeringen, puzzelritten, gewoon een-stukkie-rijden-met-zijn-allen, voertuigbeheersing en het leren van zaken als lassen, slijpen, slippen, sleutelen en bergingstechnieken. Het gaat over 'showing the flag' op Landcruiser Treffens, het maken van reizen naar de Sahara en Samarkand, het vinden van reisgenoten, hobbygenoten, sleutelgenoten en vaak ook: vrienden. Het gaat zelfs over natuurbeheer! Terreinrijden is leuk, zo'n club is leuker.

Moet ik nog iets betalen naast mijn contributie?


Soms wel. Van de contributie per lid kun je het niet heel breed laten hangen, als club. Daarom moet er voor sommige activiteiten wat bij betaald worden. Maar: dat zijn nooit hoge bedragen en de activiteiten zijn het waard!

Heeft deze club iets van doen met de vroegere Toyota Land Cruiser Club (TLCC)?


Neen. Deze club is opgericht bij notariële acte op 20 januari 2004 te De Rijp, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar op 21 januari 2004 onder nummer 37 11 03 64

Kan ik als vrouw met een beetje goed fatsoen ook lid worden, of is deze club alleen voor echte bikkels?


Wij hebben heel wat vrouwelijke leden en die vermaken zich prima. Als wij bikkels in de club hebben, dan hebben zij dat tot nog toe goed weten te verbergen.

Ik woon in het buitenland. Kan ik dan ook bij u lid worden?


Graag! Wees welkom!
De Landcruiser Club heeft behalve leden in 'voor de hand liggende' landen als België, Duitsland, Frankrijk en Spanje ook leden op de Nederlandse Antillen, in Australië, Suriname, Qatar, Belize, Zuid Afrika, Indonesië, Marokko, Zweden, Kenia, Canada, Benin, Portugal, Tunesië, Tanzania en Rwanda. Onze 'buitenlandse' leden zijn vrijwel zonder uitzondering Nederlandse expats of emigranten, op een vijftigtal Duitsers en Belgen na, die bij deze club lid zijn omdat hij wat meer activiteiten organiseert dan 'plaatselijke' clubs.

Geven jullie ook een clubblad uit?


Minimaal eens per maand komt de 'Cruisernieuws' uit, een bescheiden nieuwsbrief met ledentips en nieuwtjes. Die krijg je als lid automatisch per e-mail. Door je lid worden geef je te kennen dat je het eens bent met toezending van de Cruisernieuws. De club heeft geen op papier gedrukt clubblad.

Moet ik persé een Landcruiser hebben om lid te kunnen worden?


Je bent ook welkom als je een fan bent van Landcruisers of er nog eentje zoekt. Het deelnemen aan de evenementen kan echter alleen met een Landcruiser (of meeliften met die van iemand anders).

Ik heb een 4-Runner/Tundra/ T 100/ Tacoma/Sequoia/Lexus 450 - kan ik dan ook lid worden?


Ja, iedereen kan lid worden, maar het actief deelnemen aan de evenementen en toerritten is voorbehouden aan LandCruisers. Dit is nu eenmaal de Landcruiser Club. Twee uitzonderingen: eigenaren van FJ cruisers (daar zijn er niet zo heel veel van) en van Megacruisers (daar is er in Nederland maar één van). Uiteraard zijn ook mensen die een Landcruiser willen kopen of gewoon fan zijn van harte welkom!

Ik heb een goed doel!


Ik ga een challenge rijden naar Dakar-Bamako-Peking-Walvisbaai / ik ga gehandicapten een leuke dag bezorgen / ik ga oude kleren naar Roemenië brengen, etc.
Dat gaat de club vást wel even sponsoren, want het is immers een goed doel , namelijk: MIJN goede doel.
Loffelijke strevens, allemaal. Tip: richt een stichting op en werf veel sponsors. De Landcruiser Club heeft besloten niet aan deze initiatieven bij te dragen of aan mee te doen. 

Ik wil mijn wagen laten taxeren voor de verzekering/de douane/de belastingen. Doet de club dat?


Nee. De club onthoudt zich van waardebepalingen of - taxaties. Op verzoek kan er bij een ervaren taxateur met een goede reputatie een taxatie worden verricht. De club bemiddelt slechts om een goede prijs te verkrijgen bij deze taxateur voor haar leden en zij bemoeit zich uitdrukkelijk niet met de taxatie zélf. Over taxaties en hun uitkomsten wordt niet gecorrespondeerd.

Heeft de club niet ook grote problemen met.....


...kilometerheffing, houderschapsbelasting, terugdraaien vrijstelling, etc.?
De club bemoeit zich niet met dit soort zaken omdat wij geloven dat er juist heel veel leuke dingen met Landcruisers te doen zijn. Dáár gaan we wel gewoon mee door.

Wij willen graag een Landcruiser lenen of huren (als trouwwagen of gewoon voor een weekeindje) . Verhuurt de club Landcruisers?


De club heeft besloten om niet meer in te gaan op dit soort verzoeken, hoe leuk ze soms ook zijn. Ons voorstel is: koop uw eigen Landcruiser. Dan kunt u altijd in uw trouwauto rijden en ook nog lid zijn van de leukste 4x4 merkenclub van Nederland (en omstreken)!

Hebben jullie ook een eigen garage, of een onderdelenmagazijn?


De Landcruiser Club is geen eigenaar of huurder van bakstenen. Nogmaals; wij zijn er voor de leuke dingen met Landcruisers. Daar horen geen magazijnen of garages bij. Daarbij willen wij ons geld aan activiteiten voor iedereen besteden en niet aan een paar sleutelaars. Onderdelenmagazijnen hebben geen zin, die zijn voor zeldzame klassiekerclubs. Een(oude) Landcruiser is wel een klassieker, maar zeldzaam is hij bepaald niet. Voor vrijwel alle typen Landcruisers is bijna alles nog te krijgen.